Uusi DOT ry tekee Tampereesta sympaattisen designkaupungin

DesignOnTampere ry on tamperelaisten eri alojen suunnittelijoiden perustama rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää muotoilu- ja kaupunkikulttuuria Tampereella. Yhdistyksen energinen synergia mahdollistaa notkean toiminnan ja eloisat tapahtumat. DOT ry järjestää mm. Tampereen designviikkoa ja jouluista Designtoria.

Anarkistinen suhtautuminen muotoilun perinteisiin ja hierarkioihin muuttaa designin vakavuudesta vallattomaksi arjeksi. Ennakkoluuloton yhteistyö erilaisten kumppanien kanssa avaa uusia tulkintoja muotoilusta. DOT-tapahtumat verkostoivat muotoilualan toimijoita, teollisuutta ja kuluttajia aidosti tekemisen kautta. Oikealla asenteella pirkanmaalaisesta designista tulee maailmallakin huomattavaa.

Muotoilukäsitys DOT

Hyvän muotoilun tuntee hyvästä tunnelmasta. Muotoilu on henkilökohtainen kokemus, joka kuuluu kaikille. Suunnittelutyön käyttäjälähtöisyys on DOT ry:n perustajille itsestäänselvää, sillä he kohtaavat asiakkaita päivittäin omissa liikkeissään Tampereella. Laadukas design on suunniteltu kestämään visuaalisesti ja fyysisesti. Kestävä tuotteiden ja ympäristön muotoilu ovat kestävän kehityksen perusta.

DOT-tapahtumat

DOT-tapahtumat ovat syntyneet osuuskunta Super Mukavan aloitteesta syksyllä 2009. Ne saavuttivat huiman suosion ja kävijöitä tapahtumissa oli yhteensä 18300 henkilöä. DesignOnTampere -viikon teema vaihtuu vuosittain, pysyvinä osina tapahtumaa ovat viikon alussa julkaistava DesignOnTampere -kartta, näyteikkunanäyttelyt sekä Designtori. Vuoden 2010 tapahtuma järjestetään 20.- 28.8.2010 ja sen teema on kaupunkipyöräily. Teemalla kiinnitetään huomiota kaupungin pyöräilykulttuuriin. DOT 2010 -tapahtumia ovat tukeneet Luova Tampere ohjelma ja Pirkanmaan kulttuurirahasto.

Yhdistyksen perustajajäsenet

Leena Aalto sisustussuunnittelija AMK, KM, yrittäjä Vintage Garden
Virva Antila hortonomi AMK, floristi, freelance-toimittaja, yrittäjä Miss Flower Oy
Emilia Kiialainen vaatetusmuotoilija AMK, yrittäjä Papu design
Anna Kurkela vaatetusmuotoilija AMK (linkistä lisää)
Anna Mattelmäki vaatesuunnittelija TaM, yrittäjä MUKA VA Oy & Super Mukava osk.
Jaakko Rantanen yrittäjä Wallride
Karita Rantanen muotoilija AMK, yrittäjä Design Boulevard
Anna Ryöti vaatetusartesaani, yrittäjä Super Mukava osk.
Liisa Urrila muotoilija AMK, yrittäjä Muotoilutoimisto LUD 

Lisätietoja:

YHDISTYKSEN PUHEENJOHTAJA
Anna Mattelmäki 050 5242576

YHDISTYKSEN VARAPUHEENJOHTAJA
Liisa Urrila 040 5838881

info@designontampere.com