DesignOnTampere - viikko 2010

Vuoden 2010 DesignOnTampere-viikko järjestettiin 20.- 28.8.2010. Teemana oli kaupunkipyöräily. Teemalla haluttiin kiinnittää huomiota kaupungin pyöräilykulttuuriin. Kaupunkipyöräily on tyylikäs, turvallinen ja tehokas liikkumiskeino. Hienoimpia pyöräilytrendejä esiteltiin tapahtumissa ja näyttelyissä. Teema korostaa designin jokapäiväistä läsnäoloa arkisessa kulkuvälineessä ja välittää tunnetta, että design kuuluu kaikille. Hanketta on tukenut Pirkanmaan kulttuurirahasto ja Luova Tampere -ohjelma.


DesignOnTampere –tapahtumaviikko starttasi näyteikkunanäyttelyllä 13.8.
Näyttely toi designin Tampereen katukuvaan näyttävästi ja kaikkien saataville kolmen viikon ajaksi. Ydinkeskustan liiketilojen näyteikkunoihin rakennettiin mielenkiintoisia ja yllättäviä design-henkisiä installaatioita. Tässä maistiaisia vuoden 2010 näyteikkunanäyttelyistä:


Design Boulevard


F.A.D.


GloHair


Handelsbanken


Nordea


Oculus


Vintage Garden


Viitasen Hautaustoimisto

info@designontampere.comMuotinäytös ”Tour de France” & Tampereen #4 PechaKucha 20.8 klo 20


DOT10 -viikon aloitti 20.8 polkupyöräilymuotinäytös "Tour de France". Mallit ajoivat pyörillä katua ja toria ympäri Tampereen ranskalaiskorttelissa; Ojakadulla. Kadun päädyssä olevalle aukiolle rakennettiin katettu katsomo, joka suunniteltiin yhteistyössä Tampereen arkkitehtuuriviikkojen ja kulttuuriyhdistys Tilanteen kanssa. Näytöksen stailasi Super Mukava ja parturikampaamo Estradi vastasi hiuksista ja meikistä.

Tour de France kuvin:Heti näytöksen jälkeen samalla areenalla oli neljäs Tampereella pidettävä PechaKucha Night, jossa polkupyöräilyn asiantuntijat, liikennesuunnittelijat, taiteilijat ja designerit kertoivat kuvin näkökulmiaan. http://www.pecha-kucha.org/night/tampere

PechaKucha toteutettiin yhteistyössä Tilanne ry: kanssa.

PechaKucha -esiintyjät 20.8.2010:

Vaatesuunnittelija Anni Arela
Pyöräsuunnittelija Joonas / Pyöräpalvelu Berggren
Pyöräbloggari Jussi Kulonpalo
Pyöräsuunnittelija Timo/Pelago bicycles
Pyörämatkailija Johanna Kerovuori
Vanhojen velojen puh.joht.& Kangasalan kaupungin arkkitehti Markku Lahtinen
Beavers- farkkujen luoja Matti Majava
Tampereen Polkupyöräilijät ry

Illan musiikista vastasi Plaugen DJ:t.

Kuvia PechaKucha -esityksistä:

lisätietoja:
annam@designontampere.comFABRICATION - Finlayson 190-vuotisjuhlanäyttely 22.8.-26.9.2010

Tekijät: tekstiili- ja vaatesuunnittelijat Anni Arela & Maija Arela, Antti Asplund, Maria Jokela, Taina Laaksonen, Anna Mattelmäki, Mirkka Metsola, Jaakko Selin, Tiia Vanhatapio, muotoilija Liisa Urrila, kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki, kuvataiteilijat Outi Aho, Sunna Kangas, Milla Laitinen, Oona Tikkaoja.

Lisätietoja Laura Köönikkä
laura.koonikka@tampere.fi
Näyttelypäällikkö / Chief curator
puh. +358 (0) 40 800 4389
Tampereen taidemuseo, TR1 Taidehalli / Tampere Art Museum, TR1 Kunsthalle


info@designontampere.comDesigntori valloitti jälleen Tampereen ranskalaiskorttelin sunnuntaina 22.8.2010!


Tampereen kesäinen Designtori järjestettiin kolmannen kerran Ojakadun päässä sunnuntaina 22.8.2010 klo 11-18. Tänä vuonna torilla oli mukana 36 yritystä ja designeria myymässä ja esittelemässä designin uutta aaltoa.

Designtori Joulu 2010 saapuu Pakkahuoneelle 5.12.2010!


Designtori järjestetään vuosittain osana DesignOnTampere-viikkoa. Tori on ollut aiempina vuosina erittäin pidetty ja kyselyistä päätellen sen suosio kasvaa edelleen. Viime vuonna kaksipäiväinen tori keräsi kävijöitä 8000 vierailijan verran ja se sai mukavan positiivista palautetta. Designtori on järjestetty aiempina vuosina myös joulun alla kaksi kertaa Tampereen Tulliklubilla ja Pakkahuoneella Designtori Joulu -nimellä. Ja se järjestetään myös tänä vuonna. Tästä lisätietoja myöhemmin.

Kesähelteisen Designtorin tunnelmaa:


info@designontampere.comDesignOnTampere 2010
Pop-up Kauppa


Pop-up Kauppa avasi ovensa ensimmäisen kerran Finlaysonin alueella sijaitsevaan Taidehalli TR1:seen Finlaysonin 190 -vuotisjuhlanäyttely Fabricationin yhteyteen.

DesignOnTampere 2010 Pop-up Kauppaan kootaan valikoituja ihanuuksia usealta muotoilijalta ja eri elämän alueilta. Pop-up Kauppa oli Taidehalli TR1:ssä noin kuukauden ajan. Nyt odotamme kaupan ilmestyvän pian uudelleen Tampereen katukuvaan.


"Tee se itse" kukka-workshop 26.8.2010

Pop-up Kaupan yhteydessä torstaina 26.8. pääsi itse kokeilemaan kimpun tekoa. Hortonomi/floristi Virva Antila neuvoi perustekniikan ja muutamia perusasioita kukka-asetelman teosta. Sen jälkeen osallistujat pääsivät itse kokeilemaan. Valmiin kimpun sai jokainen mukaansa. Workshop oli menestys. Samanmoisia iltamia järjestetään syksyllä mm. Vintage Gardenissa. Seuraa ilmoittelua täällä ja Facebookissa.info@designontampere.comHämeenpuiston workshop-päivä 25.8


Hämeenpuisto 13 Ateljeekatu

Tiina Rikalan työpajassa pyöränsisäkumi taipuu tyylikkäiksi asusteiksi. Klo 16 alkaen Tiinan ohjauksessa luot itsellesi kekseliästä ekodesigniä.

Hämeenpuisto 14 Sisustusliike ID

Sisustus ID:ssä designkirjojen ja -lehtien swappausta klo 12 - 18.
Designtietoutta jaetaan ID:ssä designkirjojen ja -lehtien swappauksen merkeissä. Tuo omat designkirjasi tai -lehtesi ja vaihda ne mielenkiintoisiin teoksiin. Arkistoista saattaa löytyä vaikka minkälaisia aarteita vuosienkin takaa!

Hämeenpuisto 31 Ovelia

Maija Onnela vetää nahkatyöpajaa klo 12-18. Maijan opastuksella voit tehdä värikkään avainkukkaron ja inspiroitua syksyyn.
info@designontampere.comLate Night Shopping

Torstaina 26.8. DesignOnTampere-kartan liikkeisiin pääsi vielä iltamyöhäiselläkin. Osa DesignOnTampere -kartan liikkeistä piti Late Night Shopping -iltana ovensa auki aina klo 22 asti tarjoillen raikkaita tuotteitaan, virkistävää palveluaan ja jopa herkullista janojuomaa elämyksenjanoisille shoppailijoille.

Uusia Late Night Shopping -iltoja tulossa mm. joulun alla. Seuraa ilmoittelua!info@designontampere.comPyöräilysuunnistus 28.8.2010

Lähtö suunnistukselle oli Ojakadulta klo 13 alkaen. Ojakadulta osallistuja(t) joko yksin tai porukalla voivat ostaa n. 5€ suunnistuspaketin, jossa oli kartta, eväspaketti, suunnistusohjeet ja leimakortti.

Suunnistuskartan taittoi Riikka Pylvänen ja reittien suunnittelussa avusti Tampereen Polkupyöräilijät ry:n Sanna Karppinen

Pyöräilysuunnistusrastit:

1.Lähtö: Ojakatu 1
- Eväspussi, leimalomake ja kartta

2.Sisustus Id, Hämeenpuisto 14
- Design-lehtien ja kirjojen swappausta klo 13.15-16

3. Mustalahti & Näsikallio
- Salama-pyörän testiajot ja navigaattorin kokeilua klo 13.15-18

4. Taidekeskus Mältinranta, Tampereen Taiteilija seura
- Drive in taidenäyttely klo 13.15-16

5. Tapon taakkapyörä Moreenian edessä
- Taitorata Taakkapyörällä klo 13.15-18

6. Design Boulevard, Aleksanterinkatu 30
- 100 hienointa pyörää kuvina klo 13.15-17

7.TR1 Taidehalli, Väinö Linnan aukio
- Fabrication Finlayson 190-v näyttelyn Froteepaja: Pyörän varustelua froteella klo 15-18

8. Design huutokauppa Yo-talolla, Kauppakatu 10
- Designaarteita huutokaupataan hyvällä meiningillä klo 19-21
info@designontampere.com